3 Αυγούστου 2015

Το μυστικό σχέδιο "Αριστερή Παρένθεση"



Χάριν ενημέρωσης των συμπολιτών μας και σε μια περίοδο οικονομικής ανέχειας, αντιγράψαμε από το τεύχος 299 (24/07/2015) του περιοδικού Επίκαιρα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, το οποίο επισημαίνει μυστικό σχέδιο, όχι απλώς κατά της κυβέρνησης, κατά του κου Τσίπρα αλλά κατά της Ελλάδας, όλων εμάς δηλαδή...
Διαβάστε το... παραλληλίζοντας τα στοιχεία που παραθέτει το άρθρο θα διαπιστώσετε τα όσα έχουν ειπωθεί και προβληθεί από τα ΜΜΕ της διαπλοκής αλλά και όσα θα προβάλουν στο άμεσο μέλλον...
 
Το άρθρο βάζει μια τάξη στα όσα ανεξήγητα(;) μηνύματα με τα οποία βομβαρδίζεται καθημερινά ο μέσος Έλληνας πολίτης.
Τα αποτελέσματα αυτών των μηνυμάτων που προέρχονται από εγχώρια και μη κέντρα εξουσίας,είναι: δημιουργία σύγχυσης, απελπισίας αλλά και οργής. Αυτός φαίνεται πως είναι ο στόχος τους..
Γιατί; 
Διαβάστε το άρθρο.
Δεν ασπαζόμαστε απόλυτα αυτά που αναφέρονται αλλά τα θεωρούμε άκρως ενδιαφέροντα.
Εξ άλλου ο χρόνος θα δείξει.

Καλή ανάγνωση!   




ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ)
Ποιοι το σχεδίασαν;
Ποιοι το υλοποιούν;
Πως συνδέεται με γεωπολιτικά παιχνίδια;


ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Όλα εκείνα που συνέβησαν μεταξύ 2009-2012, οδηγώντας στην έξοδο του Γιώργου Παπανδρέου από τη νομίμως εκλεγμένη κυβέρνησή του και φέρνοντας τον Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία την περίοδο 2012-2014, με τις μυστικές συναντήσεις Ελλήνων αξιωματούχων με Ευρωπαίους πολιτικούς και επιχειρηματίες αλλά και Έλληνες και Ευρωπαίους τραπεζίτες, δεν έχουν αποκαλυφθεί σε όλη τους την έκταση, όμως –κρατήστε το αυτό– δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουν συμβεί στο παρασκήνιο τους τελευταίους πέντε μήνες. Ειδικά εκείνα που συνέβησαν το δραματικό τριήμερο από τις 11 Ιουλίου στις Βρυξέλλες μέχρι και την τραγική κατάληξη που είχε η διαπραγμάτευση τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, η οποία έφτασε σε ένα –έστω επώδυνο– αποτέλεσμα χάρη στην επέμβαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αλλά και στις ειλικρινείς προσπάθειες υποστήριξης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από πλευράς Γαλλίας και Ιταλίας.

Σε όλα αυτά συνυπολογίστε όσα είχαν προηγηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και σήμερα πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στρασβούργο, Ουάσιγκτον αλλά και Νέα Υόρκη, μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών της 22ας Ιουνίου. Πολλά από αυτά προσχεδιασμένα και καλά μελετημένα, στη βάση ενός σχεδίου όχι μόνο ενός απλού Grexit, αλλά και ενός μεγάλου, άκρως απόρρητου σχεδιασμού, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει, έπειτα από μια ανάφλεξη στην καρδιά των Βαλκανίων –τη δεδομένη στιγμή στο στόχαστρο βρίσκεται η Ελλάδα λόγω της δυσχερούς οικονομικής της κατάστασης– την αναδιάταξη του χάρτη των Βαλκανίων! (Βλ. «Επίκαιρα» τεύχη 147ο και 148ο.)

Ορισμένα εξ αυτών που έχουν προηγηθεί, σε ό,τι αφορά στην υποβολή της χώρας σε καθεστώς μόνιμης εποπτείας και επιτροπείας με μειωμένη εθνική κυριαρχία, βγήκαν στη διαδρομή των έξι αυτών ετών (2009-2014). Τα περισσότερα γεγονότα του επίμαχου διαστήματος παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά στα άδυτα των παγκόσμιων κέντρων εξουσίας – και θα παραμείνουν μέχρι ο ιστορικός του μέλλοντος να αναδείξει και να αποκαλύψει όσα έλαβαν χώρα στην πορεία προς μια απόλυτα ελεγχόμενη παγκόσμια διακυβέρνηση. Σίγουρα θα σταθεί στα δραματικά γεγονότα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου 2015 ως το τραγικό τριήμερο από την 11η μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, που οδήγησαν τη χώρα με το πιστόλι στον κρόταφο σε μια νέα δανειακή σύμβαση εξάρτησης και περαιτέρω απομείωσης της εθνικής (και εδαφικής) της κυριαρχίας, με σοβαρή απώλεια και έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ιστορικών και πολιτισμικών κειμηλίων, που απειλούνται με ξεπούλημα!

Κάποια από τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί αποκαλύφθηκαν ή «στραγγαλίστηκαν» και «κάηκαν» από τον –απόλυτα ελεγχόμενο από παγκόσμια διατραπεζικά συμφέροντα– διεθνή και ελληνικό Τύπο κι άλλα παραμένουν στο σκοτάδι. Κάποια έτυχαν της κατάλληλης πολιτικής εκμετάλλευσης και διαστρέβλωσης. Άλλα παραμένουν σε συρτάρια και μυστικά χρηματοκιβώτια σε Βερολίνο και Βρυξέλλες …

<<Ρίξτε τον Τσίπρα>>

Το σχέδιο <<Επιχείρηση: Αριστερή Παρένθεση>> που σήμερα αποκαλύπτουν τα <<Επίκαιρα>>, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή, αποτελεί δε τη βάση για όσα θα επακολουθήσουν όχι μόνο στο προσεχές διάστημα- με αποκορύφωμα την επιβεβλημένη από τα γεγονότα νέα προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο (στο κυβερνητικό επιτελείο κάνουν λόγο ακόμα και για τον Σεπτέμβριο)-, αλλά κυρίως μετά τις πρόωρες εκλογές, ακριβώς γιατί στόχος δεν είναι απλώς η εκδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η ανατροπή πάση θυσία του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικά όσα διημείφθησαν σε σύσκεψη ανώτερων στελεχών μεγάλου ομίλου ΜΜΕ και επιτελών εταιρείας κοινοπραξίας ανάληψης έργων υποδομής , συνεργαζόμενης με την γερμανική Hochtief όταν προκηρύχθηκαν εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015. Ο ισχυρός ανήρ έλεγε, μεταξύ άλλων, στους συνομιλητές του προσπαθώντας να τους καθησυχάσει:
<< Αυτή η κυβέρνηση είναι θέμα μηνών. Θα την έχουμε ρίξει σύντομα, δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Το θέμα είναι ο Τσίπρας. Αυτός, ναι, είναι πρόβλημα! Αλλά αφήστε τον για την ώρα, μην τον χτυπάτε ακόμα, θα το δούμε στην πορεία -όλοι έχουν το αντίτιμο τους..... βαράτε όμως αλύπητα όλο το υπόλοιπο τσούρμο...>>.
Την επομένη δόθηκε εντολή στους επιτελείς των εταιρειών του συγκεκριμένου ομίλου να μεταφέρονται τα κεφάλαια τους “αθόρυβα” σε λογαριασμούς εκτός Ελλάδας.

Το σχέδιο λοιπόν, που σήμερα αποκαλύπτουμε, μια ακτινογραφία, ένα “αρνητικό” της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, ας το μελετήσουν εκείνοι που πρέπει κι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μετέχοντες στην κυβερνητική πλειοψηφία. Τα όσα έχουν προηγηθεί δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού...

Οι πρώτες <<πράξεις>>
Μέχρι σήμερα λοιπόν, τι είδαμε να υλοποιείται; Ας συνθέσουμε όλα τα κομμάτια του εφιαλτικού παζλ ώστε να δούμε το περίγραμμα που μας δίνει αυτή η κατάσταση που μεθοδεύεται στο όνομα του σχεδίου της <<αριστερής παρένθεσης>>. Ιδού συνοπτικά τα σημαντικότερα εξ αυτών που διαδραματίζονται από την επομένη κιόλας της 25ης Ιανουαρίου στο σκοτεινό παρασκήνιο:

  • Συνεχής εκροή καταθέσεων βάσει σχεδίου που οδηγεί σε οικονομική αποσταθεροποίηση. Στην αρχή, σταδιακά από τους γνωρίζοντες. Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μεταφέρουν αθόρυβα χρήματα στο εξωτερικό και μετά με μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό οι απλοί καταθέτες, έπειτα δηλώσεις όπως αυτές των Α. Γεωργιάδη και Ντ. Μπακογιάννη.
  • Μεθοδευμένη σκλήρυνση και αλλαγή της στάσης των εταίρων.
  • Συστηματικός εμπαιγμός των ελληνικών διαπραγματευτικών κλιμακίων ακόμα και σε επίπεδο υπουργών.
  • Οικονομική ασφυξία από την ΕΚΤ.
  • Χρηματοδότηση της χώρας για την ρευστότητα των τραπεζών -λόγω συνεχών εκροών- με το σταγονόμετρο.
  • Καθημερινά μειώνονται τα κρατικά ταμειακά αποθέματα.
  • Η Ελλάδα τίθεται (παράνομα) εκτός της έκτακτης χρηματοδότησης πολλών δις για κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς δυνατότητα νομικής αντίδρασης, αν και υπάρχει βάσει υπογεγραμμένων συμφωνιών.
  • Απειλές και τελεσίγραφα.
  • Ασφυχτικές πιέσεις για αποδοχή συμφωνίας με επαχθή εισπρακτικά μέτρα.
  • Συστηματικές πιέσεις από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΗΠΑ αλλά και Ρωσία.
  • Παρακράτηση δις ευρώ υπεσχημένων από την ΕΕ, αλλά και από τον προσωρινό (EFSF) και τον μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης (ESM).
  • Υπόνοιες για την συνολική απαίτηση του συνόλου των δανείων.
  • Συστηματική πολιτική απαξίωση με ανάρμοστες για την χώρα, το πολίτευμα και τον λαό δηλώσεις των εταίρων εναντίων της ελληνικής κυβέρνησης, ακόμα και προσωπικά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.
  • Εμμονή σε αιματηρά μέτρα με στόχο τον εγκλωβισμό και την ανατροπή της κυβέρνησης.
  • Παραλυσία της πραγματικής οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, κάτι που όμως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια. Απλώς τώρα προβάλλεται προκλητικά από τα κυρίαρχα κρατικοδίαιτα (ως χρηματοδοτούμενα μέσω των τραπεζών) ΜΜΕ.
  • Συνέχιση της υπερφορολόγησης στα κατώτερα λαϊκά στρώματα.
  • Καθημερινά “χτυπήματα” με πληρωμένα, προβοκατόρικα διεθνή δημοσιεύματα με στόχο τον μόνο σίγουρο πυλώνα εσόδων, τον τουρισμό.
  • Πάγωμα κάθε χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Ανελέητο “χτύπημα” από τα διεθνή ΜΜΕ και πίεση με τρόμο-σενάρια.
  • Παραποίηση γεγονότων, δηλώσεων, κυβερνητικών πράξεων και αποφάσεων από τα ΜΜΕ.
  • Διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών και ουδεμία παρέμβαση της δικαιοσύνης!
  • Τεχνητή ένταση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο – προς τι η υποβάθμιση και στοχοποίηση προσωπικά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;...
  • Απαξίωση και ευτελισμός του δημόσιου πολιτικού διάλογου.
  • Κλιμακωτή πολιτική ένταση και όξυνση.
  • Διασπορά οικονομικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Επομένως, “δικαιολογημένη” εκροή καταθέσεων από δηλώσεις για capital controls, όπως αυτές της κυρίας Μπακογιάννη σε πλήρη συνεννόηση με δανειστές και ειδικά με την Γερμανία (γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας).
  • Κοινωνικός αυτοματισμός και αλληλοσφαγή μεταξύ κοινωνικών ομάδων.
  • Λαϊκές μάζες στα πεζοδρόμια και συνεχείς “ανεξάρτητες” συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
  • Συνεχείς απειλές για χτυπήματα από δήθεν ακραίες αριστερές οργανώσεις. Οι Αρχές Ασφαλείας είναι σε “κόκκινο συναγερμό”εδώ και μήνες, προειδοποιώντας την πολιτική ηγεσία για χτύπημα όχι απαραίτητα ιδεολογικοπολιτικού κινήτρου – με αριστερές και ακροαριστερές,, ακόμα και ακροδεξιές τάσεις-, που μπορεί ωστόσο, να φέρει χάος. Τα σοβαρά δημοσιεύματα πληθαίνουν, με επαρκή στοιχεία ώστε να καθίστανται αξιόπιστα.
  • Φτωχοποίηση των μεσαίων εισοδηματικών τάξεων λόγω παγώματος κάθε κρατικής χρηματοδότησης, παρά το ειδικό πρόγραμμα των 200 εκατ. Ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση.
  • Ακόμα μεγαλύτερη πείνα, άρα και ανεξέλεγκτη λαϊκή οργή όταν σκάσει η “βόμβα”...
  • Αθρόα εισροή μεταναστών – προσφύγων χωρίς η χώρα να έχει την δυνατότητα να τους προσφέρει ούτε τα βασικά (φιλοξενία, περίθαλψη, τροφή κλπ.) Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν εισέλθει περισσότεροι από 70.000 μουσουλμάνοι. Και στα παράλια της Μικράς Ασίας βρίσκονται εν αναμονή εισόδου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας περίπου 3.000.000 μουσουλμάνοι πρόσφυγες ή και καμουφλαρισμένος στρατός τζιχαντιστών.
  • Ύποπτα “ξεσπάσματα” φιλοξενούμενων μεταναστών – προσφύγων σε ακριτικά νησιά.
  • Σκοτεινό παρασκήνιο με σχεδόν καθημερινά επεισόδια (κάψιμο ΑΤΜ – τραπεζών, ζημιές σε κρατικά κτήρια κ.ο.κ.) που προσομοιάζουν με προειδοποίηση.
Αυτό συνοπτικά είναι το σχέδιο που βλέπουμε σε εξέλιξη εδώ και περισσότερο από 5 μήνες. Ένα σχέδιο, μέρος του οποίου φαίνεται να έχει εκπονηθεί, καταστρωθεί και να υλοποιείται από σκοτεινά κέντρα.
Φόβοι για αιματοκύλισμα
Είναι αποφασισμένοι, αν δουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα, να οδηγήσουν την χώρα ακόμα και σε αιματοκύλισμα, οξύνοντας την διαμάχη με τα άκρα.
Τα μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση κάθε βράδυ που καίγεται η Αθήνα από την επόμενη των εκλογών δεν είναι παρά προειδοποιήσεις, προμηνύουν το προσχεδιασμένο <<μεγάλο ξέσπασμα>> και την έκρηξη της <<βόμβας>>!
Ορθώς ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης δεν πέφτει στην παγίδα που του στήνουν όλα αυτά τα “νυχτερινά επεισόδια” στο κέντρο της Αθήνας και προφανώς γι' αυτό τον στηρίζει ο πρωθυπουργός. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η απόφαση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων και της ΕΥΠ στον κο Πανούση...
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί θέλουν νεκρό, θέλουν αίμα! Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Ουκρανία, Συρία, εμπόλεμη ζώνη, εύφλεκτη περιοχή στα Βαλκάνια. Δεν είναι άσχετα και με τα γεωπολιτικά παιχνίδια στα Βαλκάνια και ειδικά στην “γειτονιά μας” στα Σκόπια, Κόσοβο, Αλβανία.
Αυτού του είδους τα επεισόδια συνεχίζονται. Η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα μέρα την μέρα.
Πλησιάζει, δυστυχώς, η ώρα που θα θρηνήσουμε νεκρό, αν όχι νεκρούς...
Τα επεισόδια δεν είναι ούτε ένα ούτε δυο.
Υπάρχουν δεκάδες επικίνδυνα σημάδια που κάτι δείχνουν. Το αστυνομικό δελτίο βρίθει περιστατικών που μυρίζουν μπαρούτι.
Και το ακόμα πιο επικίνδυνο; Η χώρα είναι γεμάτη τζιχαντιστές. Μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών -ακόμα και αραβικών κρατών- έχουν γεμίσει την χώρα με πράκτορες υπό το πρόσχημα της παρακολούθησης των τζιχαντιστων. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν και σε άκρως ευαίσθητες εθνικά περιοχές. Αυτό τουλάχιστον σημειώνεται στις αναφορές Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων.

Οι αριθμοί μιλούν
Αυτή η τραγική γενική εικόνα συμπληρώνεται και από δεδομένα που ισχύουν στην Ελλάδα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Ας δούμε τουλάχιστον τα σημαντικότερα από αυτά όπως έχουν αποτυπωθεί επισήμως από φορείς και δημοσιογραφικές – επιστημονικές έρευνες. Η Ελλάδα επωμίζεται τις συνέπειες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία. H Wall Street Journal (WSJ) παρουσιάζει τις στατιστικές που δείχνουν το μέγεθος της κρίσης που σήμερα ακουμπά ολόκληρο το φάσμα της ζωής στην χώρα.

  • 25% η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας από τα μέσα του 2008.
  • 25,8% η ανεργία στην Ελλάδα, ήτοι 1,2 εκατομμύρια άνεργοι (ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία Οκτωβρίου).
  • η Ελλάδα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της σε ο,τι αφορά στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ( Eurostat).
  • 23,1% το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν με τον κίνδυνο της φτώχειας το 2013.
  • 33.5% η 77 δις ευρώ το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
  • 70 δις ευρώ η κατά προσέγγιση αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες την τελευταία πενταετία.
  • 83,9% το ποσοστό πτώσης στο Χρηματιστήριο από το 2008.
  • 1 στις 4 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν από το 2008, δηλαδή 230.000 επιχειρήσεις(ΓΣΕΒΕΕ).
  • 9 φορές πάνω οι φόροι για τους αυτοαπασχολούμενους, κατά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
  • 7 φορές περισσότερους φόρους έπρεπε να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2014 σε σχέση με το 2009.
  • 23% ο ΦΠΑ που πληρώνουν οι Έλληνες για τα περισσότερα αγαθά. Ο μέσος όρος ΦΠΑ στην Ευρωζώνη των <<19>> είναι 21,5% και στην Ε.Ε. των <<28>> 20,5%.
  • 100.000 οι Έλληνες επιστήμονες που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό (στοιχεία Ιανουαρίου 2015 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που επικαλείται η WSJ).


Επιπλέον δεν μπορούν να αγνοηθούν και όλα αυτά που επιτείνουν την ελληνική τραγωδία:

  • Οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 10.000 από το 2010 μέχρι σήμερα και το κρύβουν επιμελώς και σκανδαλωδώς. Αύξηση 35% μέσα στην εξαετία.
  • Απροσδιόριστος ο αριθμός των θανάτων από έλλειψη φαρμάκων.
  • Συνεχής μείωση του βιοτικού επιπέδου, κάτω από τα όρια της φτώχειας (με στοιχεία και συγκρίσεις δυτικών φορέων).
  • Καθημερινά νέοι άστεγοι. Καθημερινά πληθαίνουν τα άδεια σπίτια.
  • Αύξηση των ιδιωτικών φορέων υποδοχής παιδιών που οι γονείς τους είναι ανήμποροι να τους προσφέρουν τα βασικά.
  • Τα συσσίτια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο (πλέον όχι μόνο από τη Εκκλησία), όπως και τα κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και ιδιωτικών φορέων.
  • Δρόμοι, μετρό, ηλεκτρικός περιαστικές συγκοινωνίες, πλατείες έχουν πλημμυρίσει από ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.
  • Πληθαίνουν οι άνθρωποι που πεθαίνουν στους δρόμους. Μάρτυρας, τα δεκάδες περιστατικά στα βιβλία συμβάντων ΕΚΑΒ και Αστυνομίας. Αζήτητοι πεθαμένοι στα νεκροτομεία επί μήνες επειδή οι δικοί τους δεν έχουν χρήματα ούτε για κηδεία.
  • Πλήρης διάλυση του κράτους πρόνοιας.
  • Διάλυση του ΕΣΥ. Υποβάθμιση των υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία και τραγική έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Διάλυση κρατικών υποδομών (δρόμοι και έργα ανάπλασης παραμένουν τρία και τέσσερα χρόνια στα τσιμέντα).
  • Αποδυνάμωση των εισπρακτικών μηχανισμών λόγω απολύσεων, πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κ.ο.κ.
  • Το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας εικάζεται ότι ξεπερνά το 32% -άνω του 50% στις γυναίκες, στο 65% στις νεαρές ηλικίες.
  • Κατακόρυφη αύξηση παιδικής φτώχειας.
  • Δραματική μείωση του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος.
  • Απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια οι προμηθευτές του Δημοσίου.
  • Αύξηση παιδικής – εφηβικής πορνείας και εγκληματικότητας σε αστικά – ημιαστικά κέντρα και επαρχία.
  • Μυστική δράση ξένων πρακτόρων στην χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια – πέραν των γνωστών των δυτικών χωρών που ήταν εγκατεστημένοι στα κάθ' ημάς.
  • Παρακρατική μυστική δράση εντός της χώρας εδώ και τρία χρόνια ξένων δυνάμεων – όχι απαραίτητα Αμερικάνων.
  • Σε όλα αυτά πρέπει να επισημανθεί και η αποδυνάμωση της ΕΥΠ από την εποχή των Κ. Μπίκα και Φ. Παπαγεωργίου, η οποία οδήγησε σε εσωτερικό διχασμό λόγω και της χρόνιας διαμάχης μεταξύ συνδικαλιστικών <<φατριών>> και ομάδων αλληλεξόντωσης εντός του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας την υπηρεσία σε ποικιλόμορφους κινδύνους, με πιθανή επίπτωση στην εθνική ασφάλεια.
  • Η Θράκη εκπέμπει σήμα κινδύνου εδώ και μια δεκαετία. Υπάρχει πια στημένο άλλο ένα ψευδοκράτος, η ανακήρυξη είναι θέμα χρόνου.
  • Οι λεγόμενες <<γκρίζες ζώνες>> στο Αιγαίο έχουν παγιωθεί.
  • Οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας αυξάνονται και θα επανεμφανιστούν με τους γνωστούς τρόπους – παραβιάσεις εναερίου χώρου – χωρικών υδάτων, επεισόδια στο Αιγαίο κλπ.
  • Και το Σκοπιανό εκ των τετελεσμένων που θα δημιουργηθούν θα μας αναγκάσει να αναλάβουμε πολιτική δράση και αποφάσεις ενδεχομένως επίπονες.
  • Η κατάσταση σε Σκόπια και Κόσοβο δεν αποκλείει και νέα πολιτικά δεδομένα.


Ενορχηστρωμένη αποσταθεροποίηση
Μοιάζει συνωμοσιολογικό σενάριο, αλλά πρόκειται για σχέδιο. Είναι η σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Από το 2012 την καταγράφουμε με ντοκουμέντα. Στοιχεία που γνωρίζουν και οι Αρχές Ασφαλείας. Στις εκθέσεις τους επισημαίνουν πως “η χώρα είναι σαν ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί”. Το μείγμα αν το δεις αποστασιοποιημένα είναι πολιτικά αχρωμάτιστο, είναι εκρηκτικό. Μοιάζει σαν να βρισκόμαστε λίγο πριν το κοινωνικό Big Bang. Μια κοινωνική έκρηξη που θα αλλάξει άρδην τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά δεδομένα της χώρας. Το σχήμα που επιχειρείται είναι σαφές:
πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα -> οικονομική αποσταθεροποίηση ->
πολιτική αποσταθεροποίηση -> πολιτική εκτροπή -> κοινωνική έκρηξη ->
γεωπολιτική αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων (συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε η Συμφωνία του Ντέιτον) -> νέα γεωπολιτικά δεδομένα με εμπλοκή Ρωσίας, Τουρκίας και αναγκαστικά ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα εθνικής καταστροφής. Το γνωρίζουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν;
Το γνωρίζει ο Νίκος Παππάς;
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης;
Ο Γιάννης Ρουμπάτης διοικητής της ΕΥΠ και καθημερινός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, προφανώς και γνωρίζει. Οι μυστικές υπηρεσίες - ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- ενημερώνουν διαρκώς. Μακάρι να είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό που έρχεται, τουλάχιστον να προλάβουν τα χειρότερα. Διότι το εν εξελίξει σχέδιο προβλέπει και κόσμο στο πεζοδρόμιο.
Όλα αυτά μοιάζουν σεναριολογία, είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Όταν συστηματικά βάζουν τους δημοσιογράφους να παραπληροφορούν θα έχουν πρόβλημα να κάνουν την χώρα γης μαδιάμ; Όχι βέβαια! Το νούμερο είναι τεράστιο: 36 δις ευρώ τα χρέη των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, από το 1992.
Μόνο την τελευταία 5ετία τα χρέη τους προς κάθε κατεύθυνση ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ!
Θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια; Προτιμούν να αιματοκυλίσουν την χώρα. Άλλωστε, το έδαφος το έχουν στρώσει οι εμπνευστές της θεωρίας των άκρων. Οι ίδιοι άνθρωποι που επινόησαν την “Επιχείρηση: Αριστερή Παρένθεση”.
Δεν πρέπει να εφησυχάζει η φαινομενική “ηρεμία”. Από κάτω η κοινωνία βράζει. Το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί. Η φλόγα λείπει. Η σπίθα που θα ανάψει το φιτίλι που έχει απλωθεί σχεδόν σε όλη την χώρα.
Πως θυμήθηκαν “ξαφνικά” και ντοπάρουν την ελληνική κοινωνία τα ΜΜΕ της διαπλοκής με τις δήθεν έρευνες για νοσοκομεία, φτώχεια; Σε λίγο θα “ανακαλύψουν” και τις αυτοκτονίες... Το έδαφος για την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη στρώνεται μεθοδικά.
Βοηθούντων, βεβαίως, των ξένων συμφερόντων που δεν θέλουν όχι μόνο τον ρωσικό αγωγό, αλλά ούτε την γεωπολιτική σταθερότητα. Γιατί αν υπάρχει πολιτική και γεωπολιτική σταθερότητα -ανεξαρτήτως της οικονομικής μας κατάστασης- θα φανεί ο πραγματικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα όχι μόνο στα ευαίσθητα Βαλκάνια, αλλά και ως πύλη εισόδου – εξόδου από χώρες της Μεσογείου που δοκιμάζονται, σχηματίζοντας ήδη από το 2006τον χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής. Χάρτη που πρώτο το Greek American News Agency και η καλή συνάδερφος Δέσποινα Συριοπούλου στην εφημερίδα Αξία αποκάλυψαν το 2006.
Όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και εύχομαι και ελπίζω ότι τα γνωρίζει στην σωστή τους διάσταση και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Είναι οι παράγοντες που συντείνουν αναγκαστικά στην επίτευξη μιας, έστω και επώδυνης, νέας σύμβασης με τους δανειστές. Ώστε μετά την υπογραφή να τεθεί σε εφαρμογή το υπόλοιπο μέρος του σχεδίου, με κοινωνική έκρηξη. Είδαμε τα επεισόδια στης Αθήνα την Τετάρτη 15 Ιουλίου, όταν ψηφίζονταν τα προαπαιτούμενα για την τρίτη δανειακή σύμβαση. Αυτή την φορά η κυβέρνηση τα πρόλαβε. Την επόμενη όμως;...

Σόιμπλε: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις
Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι άσχετα με τα βαθύτερα σχέδια της Γερμανίας και των χωρών - δορυφόρων της – κυρίως των υπάκουων σκανδιναβικών κρατών. Για το Βερολίνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η Ελλάδα είναι το μεγάλο πείραμα. Όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται είναι απολύτως συνδεδεμένα μεταξύ τους, με άμεση σχέση με τις γεωπολιτικές αλλαγές που θα συντελεστούν στην περιοχή.
Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία. Οι τρεις εβδομάδες της επιβολής capital controls δεν ήταν παρά μια μικρή μόνο επίδειξη ισχύος από το παγκόσμιο διατραπεζικό σύστημα προς την αδύναμη Ελλάδα και τον λαό της. Μια προειδοποίηση κυρίως προς τον ανυπάκουο Αλέξη Τσίπρα. Για να πάρει το μήνυμα ώστε να μην έχει καμμία απολύτως αμφιβολία για το τι θα επακολουθήσει αν δεν συμβιβαστεί προσωπικά με το ντόπιο διεφθαρμένο πολιτικό, οικονομικό, εκδοτικό – δημοσιογραφικό και τραπεζικό κατεστημένο, το οποίο με την σειρά του ελέγχεται πλήρως από διεθνή κέντρα εξουσίας με απολήξεις σε Βερολίνο αλλά και Ουάσινγκτον. Η τελευταία, άλλωστε, βλέπει να απειλούνται τα γεωπολιτικά της συμφέροντα με το άνοιγμα προς την Ρωσία.
Και η Ελλάδα έζησε ξανά τον πύρινο εφιάλτη του 2007...
<< Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός πρέπει να πέσουν. Πρέπει να οδηγηθούν στην κοινωνική έκρηξη. Πρέπει να πάρουν το μάθημα τους! >> μοιάζει να λένε όλοι αυτοί που κινούν στο σκοτεινό παρασκήνιο τα νήματα των παρακρατικών και των κάθε λογής – εντός και εκτός Ελλάδας – ύποπτων κέντρων λήψης αποφάσεων. Ως παράδειγμα προς αποφυγή για τις χώρες που ακολουθούν με πολύ μεγαλύτερα χρέη: Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία...
Και μετά; Μετά την (ευρεία ή ελεγχόμενη) κοινωνική έκρηξη θα έρθει μια κυβέρνηση “εθνικής ενότητας”. Μια κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”, όπως στόχευαν με λύσσα όλο αυτό το διάστημα τα κέντρα της διαπλοκής. Μια κυβέρνηση με στελέχη απολύτως ελεγχόμενα, που δεν θα απειλήσουν τα συμφέροντα του τεσσαρακονταετούς κατεστημένου.
Η γνωστή συνταγή: μετά τον διχασμό, μια οικουμενική κυβέρνηση. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες...



Το κείμενο αντιγράφτηκε από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 
Τεύχος 299 
24/07/2015
Εκδόσεις Λιβάνη