23 Οκτωβρίου 2013

Πληροφορίες σχετικά με την λέσχη Bohemian Groove

wikipedia.org
Μετά την αναφορά του δρoς. Λαμπράκη, στην τελευταία του συνέντευξη, στην λέσχη Bohemian Groove, o Λύχνος έκανε μια μικρή έρευνα σχετικά.

Σύμφωνα με την εισαγωγή στο θέμα που διαβάσαμε στο Wikipedia:

To Bohemian Grove  είναι ένας υπαίθριος χώρος  "κατασκήνωσης" 2.700 στρεμμάτων και βρίσκεται στον αριθμό 20601 της λεωφόρου Βοημίας "Bohemian Avenue" στο Monte Rio της Καλιφόρνια.

Το κτήμα ή "χώρος κατασκήνωσης",  ανήκει σε ιδιωτική λέσχη με έδρα της το Σαν Φρανσίσκο.
Η ιδιωτική λέσχη ανδρών φίλων της τέχνης είναι γνωστή ως "Λέσχη της Βοημίας" και τα μέλη της αποτελούνται μόνο από άνδρες.
Στα μέσα Ιουλίου κάθε έτους το Bohemian Grove φιλοξενεί για διάρκεια δύο εβδομάδων (για τρία Σαββατοκύριακα)  μερικούς από τους πιο ισχυρές
προσωπικότητες στον κόσμο.


Harvey Hancock standing and speaking to a group of Bohemian Club members at the Owl's Nest camp of the Bohemian Grove In attendance: Preston Hotchkis, California Governor Ronald W. Reagan, Former US Vice President Richard M. Nixon, Glenn Seaborg, Jack Sparks, (unidentified individual), (unidentified individual), and Edwin Pauley. Photo courtesy of Edward W. Carter. wikipedia.org
Όλα τα αρσενικού γένους-μέλη της λέσχης και η λίστα των καλεσμένων της περιλαμβάνει καλλιτέχνες, μουσικούς, καθώς και πολλούς εξέχοντες ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, των κυβερνητικών αξιωματούχων (συμπεριλαμβανομένων και προέδρων των ΗΠΑ), ανώτερα στελέχη των μέσων ενημέρωσης, και ανθρώπους της εξουσίας.
Σύμφωνα με τους κανόνες τους τα μέλη μπορούν να καλέσουν επισκέπτες στο "Grove", αυτοί όμως υπόκεινται σε διαδικασία ελέγχου (τα κριτήρια άγνωστα).
Η πρώτη γεύση των επισκεπτών του "Grove" είναι συνήθως κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Spring Jinks", τον Ιούνιο, πριν από την κύρια συγκέντρωση που προαναφέραμε τον Ιούλιο.


Owl Shrine, wikipedia.org
Τα μέλη της λέσχης μπορούν να προγραμματίσουν και ιδιωτική μέρα χρήσης του χώρου για εκδηλώσεις όταν δεν χρησιμοποιείται από την λέσχη και επιτρέπεται κατά την διάρκεια των ιδιωτικών τους εκδηλώσεων για να φέρουν τους συζύγους, την οικογένεια και τους φίλους...
...οι γυναίκες και οι ανήλικοι επισκέπτες πρέπει να είναι μακριά το κτήμα μέχρι τις 21:00 ή 22:00 το βράδι.


Το σύμβολο της λέσχης όπως είναι
στην είσοδο της λέσχης
στο 624 Taylor Street
στο Σ. Φραντσίσκο
wikipedia.org
Μετά από 40 χρόνια συμμετοχής οι άνδρες κερδίζουν τον βαθμό της "παλιάς φρουράς", δίνοντάς τους το δικαίωμα θέσεων και συμμετοχής σε ημερήσιες συνομιλίες του Grove, καθώς και άλλες εκδηλώσεις.
Ο πρώην πρόεδρος Χέρμπερτ Χούβερ έγινε μέλος της  "παλιάς φρουράς" στις 19 Μαρτίου 1953. Είχε προσχωρήσει στο κλαμπ ακριβώς 40 χρόνια πριν... Η τελετή της αποδοχής του ως μέλος  της "παλιάς φρουράς" έγινε στο Waldorf-Astoria στην Νέα Υόρκη και με την κατάλληλη διακόσμηση της αίθουσας δεξιώσεων για τον εορτασμό.
Στην ομιλία αποδοχής του ο Hoover  σύγκρινε την τιμή που του γίνονταν να γίνει μέλος της «παλιάς φρουράς» με τον συχνό ρόλο του ως βετεράνος σύμβουλος για τους νεότερους προέδρους των ΗΠΑ!
Το σύνθημα της λέσχης είναι: "Weaving Spiders Come Not Here", το οποίο σημαίνει ότι ότι έχει να κάνει με προσωπικές ανησυχίες και με επιχειρήσεις ή προσωπικά μένει πάντα έξω.
Όταν συγκεντρώνονται σε ομάδες, οι Bohemians συνήθως τηρούν την εντολή, αν και συζήτηση των επιχειρήσεων εμφανίζεται συχνά μεταξύ των μελών.  Σημαντικές πολιτικές και επιχειρηματικές συμφωνίες έχουν αναπτυχθεί στο Grove.
Η Grove είναι ιδιαίτερα γνωστή για τον προγραμματισμό μιας συνάντησης και που πραγματοποιήθηκε εκεί το Σεπτέμβριο του 1942 αυτή λέγονταν  το Σχέδιο Μανχάταν, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε στην ατομική βόμβα...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΕΔΩ

Περισσότερα σχετικά (στην αγγλική): ΕΔΩ

Το βίντεο του Alex Jones του οποίου συνεργάτης εισχώρησε και "τράβηξε" εντός του Bohemian Groove...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.