15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί ξανάρχονται – σκιώδης πρωθυπουργός ο ΓΑΠ



Μέχρι τα τέλη του μήνα, η 30μελής ειδική Ομάδα Δράσης, ή task force, θα έχει εγκατασταθεί στα υπουργεία της χώρας, προκειμένου να επιβλέψει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. «Δεν θα είχα αναλάβει τη δουλειά αν δεν ήμουν πεπεισμένος ότι οι Ελληνες θα τα καταφέρουν» δήλωνε χθες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Σήμερα, ο κ. Ράιχενμπαχ συναντάται και με τον πρωθυπουργό.
Φοβερή επιλογή ο Ράιχ-εν-μπαχ. Συνδυάζει τη βιαιότητα του Γ΄Ράιχ με την αρμονία της μουσικής του ιδιοφυούς Μπαχ. «Θα μας κάνει ανθρώπους»,  o -έχων τη φήμη  «σκληρού»- Χορστ.
Αρχίζουν και του φτιάχνουν το κατάλληλο προφίλ: «ο σοσιαλδημοκράτης  (οποία έκπληξη) με τα γκριζοπράσινα μάτια». Σαν ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, «η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», να περάσει η φυσιογνωμία του «αναίμακτα» στους ιθαγενείς ανυπότακτους γκιαούρηδες. Αν και ουσιαστικά πρόκειται για την ταινία «οι Γερμανοί ξανάρχονται»: Το σύνθημα του είναι «πρώτα ευημερούν οι αριθμοί και μετά οι άνθρωποι». Όλοι οι πόροι της χώρας βρίσκονται πλέον στη διάθεση των κατοχικών δυνάμεων. Ο ΓΑΠ εφεξής είναι σκιώδης Πρωθυπουργός. Ο Χορστ αναλαμβάνει. Η πόλις (των Αθηνών) εάλω…

Δεν έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό να δώσει την «τεχνική βοήθεια»; Να τους απολύσουμε όλους άμεσα αν είναι άχρηστοι. Ή δεν αφήνουν οι Υπουργοί; Αλλά έρχεται η τρόικα και σου λέει με τον παρά μου …. και την κυρά μου και όλοι «σούζα». Η task force θα εγκατασταθεί στο κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», που κατά την κατοχή είχε μετατραπεί σε στρατοδικείο. Κατά τη σύγχρονη οικονομική κατοχή, θα μετατραπεί σε …ερωτοδικείο. Γιατί η ανθρωπότητα έχει εξελιχθεί εβδομήντα χρόνια μετά. Δεν σε σκοτώνουν, δεν σε φυλακίζουν, δεν σε βασανίζουν σωματικά, παρά μόνο ψυχικά.  Σε αφήνουν απλά άνεργο, πένητα, μίζερο και χωρίς μοίρα στον ήλιο. Μήπως να ξανασκεφτούν τις καθαρές λύσεις των εκτελέσεων; Αν είναι σύντομα θα γλιτώσουμε και τα «χαράτσια»…

Η Κυβέρνηση όμως έχει σχέδιο: απαιτεί από τη Μέρκελ οι Γερμανοί προϊστάμενοι των Υπουργών να είναι Βαυαροί κι αν είναι δυνατόν απόγονοι των αντιβασιλέων Άρμανσμπεργκ, Μάουρερ, Έιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1832 μέχρι το 1835. Η περίοδος της  task force θα διαρκέσει για άγνωστο χρονικό διάστημα. Οι αντιβασιλείς έχτισαν το νεοελληνικό κράτος προκαλώντας την αντίδραση των στοιχείων που δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα προς το «καλύτερο». Το αποτέλεσμα ήταν να φυλακιστούν ως συνωμότες οι  Θ. Κολοκοτρώνης, Δ. Πλαπούτας, Θ. Γρίβας, Δ. Καρατάσος. Την εξέγερση τελικά κατέστειλε ο Γρίβας, ο οποίος «συναίνεσε», αποφυλακίστηκε και τους κυνήγησε. Με τον τρόπο αυτό η «νέα κατοχή» θα συνδεθεί ιστορικά με τη ρομαντική περίοδο του Όθωνος και όχι με την ελαφρώς βίαιη των ναζιστικών στρατευμάτων, η οποία και ενοχλεί τους Γερμανούς.

Για όσους πίστευαν ότι η λέξη «κατοχή» ήταν μια  υπερβολή, που στόχο είχε να καταδείξει τη «μειωμένη εθνική κυριαρχία», οφείλουν να αναθεωρήσουν. Ο αναχρονισμός μας είναι τόσο βαθιά ριζωμένος, που θέλουμε τοποτηρητές, ύπατους αρμοστές και ανθύπατους για να μας βάλουν σε «τάξη».
Ο «επαρχιωτισμός» μας είναι τέτοιος που κάθε τι από την Εσπερία αυτομάτως καθαγιάζεται. Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν μέχρι και οι σκληρά εμφανιζόμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα «εκσυγχρονιστές» πολιτικοί μας ασχολούνται με τα ρουσφέτια στις Περιφέρειες τους; Η χώρα χάνεται και οι Υπουργοί ασχολούνται προσωπικά με την «πελατεία» τους.
Μικρός Οδυσσέας
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.