12 Αυγούστου 2011

Διακοπές και διακοπές



Κατά 25% αυξήθηκαν οι άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας, έγραφε χθες η «Ελευθεροτυπία». Άνθρωποι πάνω από 50 ετών, που απολύθηκαν ή έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και δεν μπορούν να βρουν δουλειά, καταλήγουν στο πεζοδρόμιο και στα συσσίτια, ενώ τη νύχτα παλεύουν να γλυτώσουν από τους ναρκομανείς και τους εγκληματίες, όπως λένε σε συνεντεύξεις τους. Όλοι τους μιλούν για την προσπάθεια που κάνουν να μην διακόψουν την ζωή τους αυτοχειριαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή τα Παιδικά Χωριά SOS ενημερώνουν ότι όλο και περισσότερα παιδιά τους παραδίδονται από...
τους γονείς τους επειδή δεν μπορούν εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης να τα ζήσουν, να τα θρέψουν, να τα ντύσουν, να τα σπουδάσουν.

Μάλιστα τα Παιδικά Χωριά SOS εκπέμπουν ένα άλλου είδους SOS, επειδή πλήττονται με κίνδυνο να κλείσουν από τη φορολογία που επιβάλλεται στις δωρεές που τους γίνονται και στο φόρο περιουσίας που αναγκάζονται να πληρώνουν. Πλήττονται τόσο ώστε να είναι ορατή κι αυτή η διακοπή της λειτουργίας τους.


Την ίδια στιγμή εκείνοι που έφτασαν τη χώρα εδώ εκ δόλου ή εξ αμελείας, ήσυχοι με τις καταθέσεις και τις επενδύσεις που έκαναν με τα προϊόντα της αρπαγής του χρήματος της χώρας, εκείνοι που υποτίθεται ότι νυχθημερόν έχουν κατά νου το πώς θα γλυτώσουν το λαό από εκτεταμένες καταστάσεις όπως οι παραπάνω κάνουν πασίχαροι τις διακοπές τους με όλα τα κομφόρ και με το παραπάνω. Ο Πρωθυπουργός στην Σκιάθο, ο Αντιπρόεδρος στη Σκόπελο, ο άλλος εκεί, ο άλλος αλλού, στέλνοντάς μας τα νέα τους μέσα από τις εφημερίδες και τα κανάλια.


Δεν είχαν καν την αξιοπρέπεια τουλάχιστον για φέτος στις διακοπές τους να μείνουν σπίτι τους.

 γράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ


 Έλληνα! (Ή ότι άλλο νομίζεις ότι είσαι).  Να σκεφτείς ότι και εσύ κάποια στιγμή μπορεί να βρεθείς σε αυτή την δεινή θέση και είσαι και καλομαθημένος... θα σου κακοφανεί!
Αυτά που ήξερες από τις παλιές εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσαν και φαγώθηκαν και οι αγελάδες. 
Κοίτα γύρω σου και πάψε να υποκρίνεσαι!
Θα συνεχίσεις να κρύβεσαι και να φοβάσαι και την σκιά σου, ή τι θα πει η ανεγκέφαλη γκόμενα σου που ακόμα βλέπει μεσημεριανάδικα? Θα μου πεις την γνωστή ανοησία ότι εσύ κοιτάς την πάρτη σου.. Λες και ζείς μόνος στην έπαυλη με 20 στρέμματα κήπο... Χα, χα, χα!
 Σε λίγο θα φοβάσαι να βγεις από το σπίτι σου και αργότερα αυτό που φοβάσαι θα χτυπήσει και την πόρτα σου...
Μήπως είναι καιρός να αντιληφθείς ότι το σπίτι μας... πήρε φωτιά μεγάλε!!! 
Θα ξυπνήσεις και θα βοηθήσεις τον συνέλληνα;; Έρχεται δύσκολος χειμώνας.. Μια κουβέρτα, ένα πιάτο φαΐ, ένα κατάλυμα, φάρμακα ακόμα και ένα τσιγάρο, ότι μπορείς! Είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναγίνουμε άνθρωποι μια και αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μόνο λοβοτομημένοι, ή σκλάβοι  θα τα ανέχονταν. Δώσε το παράδειγμα και θα νιώσεις αλλιώτικα, θα νιώσεις ότι αλλάζεις, ότι σέβεσαι πάλι τον εαυτό σου και θα ακολουθήσουν και άλλοι... Άσε που θα σου φύγει ο φόβος! Μππρρρρρ!

 ΑΝΗΡ Ο ΦΕΥΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΧΗΣΕΤΑΙ
Αυτός που αποφεύγει τη μάχη στο τέλος θα τη δώσει.
Μένανδρος
                        Αααα! Να σε ρωτήσω...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΑΑΑ;;;;;;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.