12 Μαρτίου 2011

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία


IMG 8265 s Ηφαίστειο στην Ινδονησία εξεράγει μετά το σεισμό της Ιαπωνίας
















Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας εξερράγη λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία , στέλνοντας λάβα και νέφη αερίου γύρω και κάτω από τις πλαγιές του.
Η ειδική ηφαιστειολογίας Agus Budianto, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αρχές ακόμη προσπαθούν να εκκενώσουν την περιοχή από κατοίκους που ζουν στις πλαγιές του όρους Karangetang.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές από την έκρηξη του ηφαιστείου.
Το ηφαίστειο βρίσκεται στο Siau έχει ύψος 1.784μ, και αποτελεί μέρος της αλυσίδας νησιού Σουλαουέζι. Η τελευταία έκρηξη του είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο Αύγουστο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.
Στην Ινδονησία βρίσκεται το λεγόμενο “Δακτυλίδι της Φωτιάς», ένα τόξο των ηφαιστείων και των διαχωριστικών γραμμών που περικυκλώνουν την λεκάνη του Ειρηνικού.
Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην βορειοανατολική Ινδονησία μετά τις ανακοινώσεις αξιωματούχων οι οποίοι προειδοποίησαν ότι ένα τσουνάμι μέχρι και δύο μέτρα, ενδεχομένως να πλήξει τις παράκτιες περιοχές μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.
Στην Ινδονησία, οι ειδοποιήσεις συναγερμού εκδόθηκαν κατά μήκος 1.770 χιλιομέτρων τμήματος της ακτής, από την επαρχία του Βόρειου Sulawesi στην Παπούα. Να σημειωθεί ότι η Ινδονησία το 2004 επλήγη από γιγαντιαίο τσουνάμι που στοίχισε τότε την ζωή 230.000 ανθρώπων.



Δείτε επίσης:

Εικόνες και βίντεο για τον χθεσινό σεισμό στην Ιαπωνία

http://olixnos.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html