22 Ιουνίου 2016

Ποτέ δεν έχουμε ερωτηθεί εάν θέλουμε "Ευρώπη"



http://www.pewglobal.org/2016/06/07/euroskepticism-beyond-brexit/



Δεν είναι μόνο οι Άγγλοι που έχουν αμφιβολίες για την "Ευρωπαϊκή" "Ένωση"...

Το 70% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την "Ευρώπη".
Το 68% των Ελλήνων θέλει περισσότερη Εθνική Κυβέρνηση.
Δεν μάς αρέσει ο χειρισμός της οικονομίας από την "Ευρώπη"
Δεν μάς αρέσει ο χειρισμός του μεταναστευτικού από την "Ευρώπη".

Ποτέ δεν έχουμε ερωτηθεί εάν θέλουμε "Ευρώπη".  Μάς ρωτάνε την μία βλακώδη ερώτηση μετά την άλλη, για να νομίζουμε ότι εκφέρουμε άποψη.  Αν πχ προτιμάμε τις παρελάσεις του στρατού, ή παρελάσεις τραβεστί. Αν πρέπει τα γατάκια να έχουν δικαιώματα.  Φτιάχνουμε αριστερούς γιαλαντζί και δεξιούς για γέλια.  Το 71% των Ελλήνων, σε καθεστώς πτώχευσης, δεν θέλει "Ευρώπη", αλλά τα ΜΜΕ έχουν σαν είδηση δημοσκόπηση για την ποιότητα του ...αέρα.

Το 70% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την "Ευρώπη". Το 68% θέλει περισσότερη Εθνική Κυβέρνηση

Οι δήθεν πολιτικές επιλογές μας, από όσο μπορώ να θυμηθώ είναι σικέ. Κάποτε ψηφίζαμε ...υποχρεωτικά "μη αριστερούς".  Το 1974 είχαμε την δικαιολογία ότι ψηφίζαμε "Δημοκρατία".   Από το 1981 και μετά ψηφίζουμε επαγγελματίες ψεύτες, ή φαύλους, ή εκβιαζόμενους,  ή πουλημένους.  Και παρ' όλα αυτά, προφανώς καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι επιλογές υπήρξαν μαϊμούδες, και, ναι, θέλουμε εθνική κυβέρνηση. Μόνο που, σε αντίθεση με την άλλες χώρες, εδώ δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε καν εθνικό κόμμα!

Η "Ευρώπη" για τους περισσότερους εμάς ξεκίνησε σαν πακέτα Ντελόρ και έχει καταλήξει, με καθεστώς χρεωκοπίας σε πακέτα Γιούνκερ.  Φάγαμε τα αποφάγια από το ροκάνισμα των επιδοτήσεων και αυτό ερμηνεύθηκε σαν "Ευρωπαϊκή προοπτική" -- όχι από εμάς, από τις μαριονέτες που παριστάνουν τους πολιτικούς μας.   "Ευρώπη" για εμάς κατέληξε να είναι ο εύκολος δανεισμός σε σκληρό νόμισμα για να βοηθήσουμε τα πλεονάσματα της Γερμανίας (και λιγότερο της Γαλλίας) που οδήγησε στην νομοτελειακή επιστροφή σε μόνιμο καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.  Με το αζημίωτο σε 3-4 ντόπιους μαυραγορίτες και στα ελληνόφωνα φερέφωνά τους είτε κάθονται στην Τράπεζα της "Ελλάδος", είτε σε κάποιο βοθροκάναλο.

Ποτέ δεν ερωτηθήκαμε εάν θέλουμε "Ευρώπη".   Το δημοψήφισμα του 2015 ξεκίνησε σαν μνημείο ασάφειας:  Κανείς δεν κατάλαβε το ερώτημα που είχε τεθεί. Όλοι όμως κατάλαβαν τι σήμαινε το "Όχι".  Και με κλειστές τις Τράπεζες και μπαράζ προπαγάνδας από τα ΜΜΕ επικράτησε το "Όχι" περίπου με τα ίδια ποσοστά της τωρινής δημοσκόπησης, από ξένους.  Και το "Όχι" έγινε "Ναι", και ο "αριστερός" Τσίπρας κάνει πράγματα που μόνο με αριστερή ταμπέλα μπορεί να κάνει, και θα κάθεται και μια χαρά στην καρέκλα του αφού η εναλλακτική λύση, θα είναι ο άλλος...  Δημοκρατία υπό την "Ευρώπη".

Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι όσο εξακολουθούμε με το βλακώδες ερώτημα "αριστερά" ή "δεξιά" είμαστε βραχυκυκλωμένοι. 
Αλλά μόνο βλακώδη ερωτήματα μάς βάζουν να απαντήσουμε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.