30 Ιανουαρίου 2011

Πας μη “αριστερός”, “φασίστας”, “ρατσιστής” και “εθνικιστής”!

"Φιλότιμη προσπάθεια του συμπαθούς Κ. Χαρδαβέλλα να εξηγήσει το δίπολο αριστεράς - δεξιάς και τις παρενέργειες που δημιουργεί αυτό στους πολίτες. Προσπαθεί να εκλογικεύσει το παράλογο που χρόνια τώρα επέβαλαν και επιβάλουν στους Έλληνες ως μοναδικές επιλογές τους στην "δημοκρατία". Αν καταλάβουμε ότι αυτού του τύπου τα δίπολα (υπάρχουν και άλλα π.χ. φασίστες-αναρχικοί κλπ)..." εξυπηρετούν μόνο την πόλωση και τον διχασμό. Άλλωστε τα κόμματα και η κομματικοποίηση κατέστρεψαν και καταστρέφουν τον συνδικαλισμό και στα επαγγέλματα και στους φοιτητές.. Με άλλα λόγια πρώτα μας "παραμύθιασαν" μέσω των "εργατοπατέρων" συνδικαλιστών (που μετά έγιναν βουλευτές) και μετά μας "ευνούχισαν", αφού όλοι οι συνδικαλιστές ακολουθούν τις γραμμές των κομμάτων, αντί των πραγματικών αναγκών του κάθε επαγγέλματος, ή συντεχνίας κλπ."  



Του Κ. Χαρδαβέλλα

Η φαρσοκωμωδία που έστησαν κάποιοι στις πλάτες 250 παράνομων μεταναστών, έφερε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο μία από τις πιο φασιστικές νοοτροπίες που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα!
Σύμφωνα λοιπόν, με αυτήν όποιος δεν είναι "αριστερός", αυτομάτως ανήκει στην κατηγορία των "φασιστών", των "εθνικιστών", των "ρατσιστών" και των "ξενόφοβων"! Η προστασία των μειονοτήτων αποτελεί εργολαβία διαφόρων αυτοαποκαλούμενων "αριστεριστών", "προοδευτικών", "αντιεξουσιαστών" όπως αυτών των ανεγκέφαλων που κουβάλησαν 250 ψυχές, τις έκλεισαν στη Νομική, φόρεσαν το αμπέχωνο και βγήκαν να μας απειλήσουν δια τηλεοράσεως ότι "ετοιμάζουν κοινωνική εξέγερση"!
Κι όμως, είναι πιο ορατό παρά ποτέ ότι όλοι αυτοί οι παρωχημένοι αριστεριστές- γιαλαντζί είναι ο βασικός λόγος που στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει κοινωνική αντίδραση και εξέγερση! Με την αριστερά να "τρώει τις σάρκες της" και τους μεν να κατηγορούν τους δε, δυστυχώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και θα ξεσηκώσουν τους πολίτες!
Η αντίδραση των πολιτών μπορεί να έρθει μόνο από αριστερά, αλλά όχι με εκδηλώσεις τύπου «Δελφινάριο», όπως αυτή που ζούμε τα δύο τελευταία 24ωρα! Η αριστρερά στην Ελλάδα - η αυθεντική, όχι η "μαϊμού"- διαθέτει μονάδες που θα πρέπει επιτέλους να σταθούν στο ύψος τους στην πιο κρίσιμη στιγμή που έζησε αυτή η χώρα μεταπολιτευτικά!
Οφείλω να πω ότι η άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα -προς την παράταξη του οποίου στράφηκαν όλα τα πυρά-, έδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να "καθαρίσει" τον χώρο από τα "βαρίδια". Ελπίζω να το κάνει το συντομότερο δυνατό, γιατί το παράδειγμα της Νομικής έδειξε ότι οι καιροί είναι επικίνδυνοι για "ερασιτεχνισμούς", αφού καραδοκούν δυνάμεις που χρόνια τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν προνόμια που έχουν αποκτηθεί με αίμα!
Διαβάστε επίσης και αυτό: http://www.newsbomb.gr/editorial/story/egw-o-fasistas-kai-oi-ntabatzhdes-twn-lathrometanastwn

29 Ιανουαρίου 2011

Τεκταινόμενα

Ο ακτιβισμός είναι ένα όπλο της πολιτικής επικοινωνίας που παράγει καθοδηγούμενος, απτά πολιτικά αποτελέσματα, για λογαριασμό της πολιτικής.
Ο ακτιβισμός, άνευ πολιτικής καθοδήγησης, δεν παράγει απτά πολιτικά αποτελέσματα, αλλά τυχαία, που εξυπηρετούν όσους κάνουν τη κρίση ευκαιρία.
Ένα «Αντι-Μνημονιακό Μέτωπο», όσο «ευρύ» και να είναι, θα είναι ένα τυχαίο άθυρμα, που στρέφεται κατά του αποτελέσματος ,και όχι κατά της αιτίας.
Ο αγώνας πρώτα και κύρια πρέπει να στρέφεται κατά της Παγκόσμιας Χούντας των Αγορών και κατά του συστήματος των Κεντρικών Τραπεζών. Ξεκάθαρος στόχος πρέπει να είναι ,να περάσει στον έλεγχο της λαϊκής κυριαρχίας, η παραγωγή χρήματος . Ξεκάθαρος στόχος πρέπει να είναι , η αναγέννηση του Εθνικού Κράτους.
Οι αγορές επισπεύδουν τις εκλογές για να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος.
Το μετεκλογικό "τούνελ", θα μας πάει ως το 2042 οπότε θα μπορεί να λήξει η κατοχή...
Επομένως ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι ένα «Αντι- Μνημονιακό Μέτωπο», αλλά ένα παλλαϊκό πατριωτικό Μέτωπο, που θα κατέβει στις εκλογές ως συνδυασμός προσωπικοτήτων, και που θα ζητήσει πρώτα από όλα, από τον λαό την εντολή για να παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο, για να δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, οι σφετεριστές της λαϊκής εντολής που διαπραγματεύτηκαν, υπέγραψαν και ψήφισαν το μνημόνιο.
Αν δεν τους ξεσκεπάσουμε σαν εγκληματίες και ουσιαστικά σαν οικονομικούς δολιοφθορείς και τρομοκράτες, τότε θα μας οδηγήσουν στην επόμενη φάση της απόλυτης οικονομικής υποδούλωσης.
Τι σημαίνει αυτό (Ο Πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου θα αποδεχθεί κατ αρχήν τους γερμανικούς όρους, αλλά αμέσως θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποσπάσει νέα εντολή διακυβέρνησης και να συγκαλέσει τη Βουλή για αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ανατρέπονται οι προσδοκίες για μια ικανοποιητική έκβαση του ελληνικού δράματος με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, καθώς η Γερμανία εκβιάζει πλέον ανοικτά, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό οι γερμανικοί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Σε αντίθετη περίπτωση, το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση του τοκογλυφικού επιτοκίου δανεισμού των 110 δις. ευρώ και η χώρα θα τεθεί σε τροχιά ελεγχόμενης χρεοκοπίας το 2013!
Τη γερμανική στρατηγική ενόψει της Συνόδου Κορυφής αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Άσμουσεν, τονίζοντας σε δηλώσεις του από την Νέα Υόρκη, ότι ο μόνος τρόπος για να δεχθεί το Βερολίνο μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι να παράσχουν οι δύο χώρες συνταγματικές εγγυήσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας
.)
Τα πράγματα είναι άσχημα, αλλά θα επιδεινωθούν αν δεν τους ξεσκεπάσουμε, ως εχθρούς την ελεύθερης ανθρωπότητας. Δεν είναι καπιταλιστές της "ελεύθερης αγοράς", αλλά ελέγχουν το δίπολο δεξιάς-αριστεράς και χρησιμοποιούν τον σοσιαλισμό για να υποτάξουν τον κόσμο!


«Άφοβον ο θεός, ανύποπτον ο θάνατος, το μεν αγαθόν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον»
Επίκουρος

22 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ - ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ


Για να κάνουμε τα σύμβολα να μιλήσουν σε εμάς πρέπει να οπλιστούμε κατάλληλα φιλοσοφικά ώστε να προσεγγίσουμε το απεικονιζόμενο από το σύμβολο θέμα με την σωστή οπτική. Αν δεν το κάνουμε αυτό, οι προσπάθειες μας στην καλύτερη περίπτωση θα πλησιάζουν και θα αποκτούν μια αμυδρή κατανόηση του συμβόλου, εάν δε φιλοσοφικά δεν έχουμε σημείο επαφής με το θέμα, είναι σαφές ότι το σύμβολο δεν πρόκειται ποτέ να μας μιλήσει.

Ας κάνουμε μια προσέγγιση στα αγάλματα των θεών.

Κάποιος ο οποίος φιλοσοφικά ανήκει σε διαφορετική προσέγγιση από ότι η Ελληνική, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται ποτέ να του μιλήσουν τα αγάλματα και δεν θα δώσουν στην ψυχή του αυτό για τα οποίο προορίζονταν όταν κατασκευάστηκαν. Σίγουρα θα αποκομίζει αυτό που του προσφέρει η θέα των αγαλμάτων, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα αντιληφθεί τι ακριβώς θείες δυνάμεις και λειτουργίες απεικονίζονται σε αυτά.

Έτσι για παράδειγμα ένας Χριστιανός σίγουρα θα εκστασιαστεί από το κάλλος και την ευφορία που προσδίδει η θέα ενός αγάλματος αλλά θα το θεωρήσει σαν ένα απλό έργο τέχνης. Διότι είναι προφανές ότι αν αρχίσει και αναγνωρίζει τι κρύβεται στην συμβολική κάποιου αγάλματος και αρχίσει να του "μιλά" το άγαλμα, τότε είναι σαφές ότι θα αρχίσει να βρίσκεται σε συνειδησιακή σύγχυση.
Θα ήταν περιττό να τονίσω ότι τα αγάλματα ποτέ δεν ελατρεύτηκαν για την ύλη από την οποία φτιάχθηκαν, δεν υπήρξε δηλαδή ειδωλολατρική λατρεία, όμως δυστυχώς διακινήθηκε αυτή η θέση προφανώς όταν χρειάστηκε νασυκοφαντηθεί και να παραποιηθεί η Ελληνική Θρησκεία. Άλλωστε οι φιλόσοφοι μας είναι ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα.

Ο Πορφύριος στο Κατά Χριστιανών λέει : "Όποιος σέβεται τους θεούς δεν τους ταυτίζει με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα ομοιώματα τους...Είναι φυσικό οι θεοί να αποδίδονται ανθρωπομορφικά διότι ο άνθρωπος είναι το ωραιότερο από τα έμβια όντα και θεωρείται εικόνα του θεού".
Όπως επίσης ο Ερμείας, μαθητής του Συριανού και συμμαθητής του Πρόκλου, στα Σχόλια του στον Φαίδρο 181.29 μας τονίζει ότι : "Και εδώ οι θυσιάζοντες στα αγάλματα δεν θυσιάζουν στην ύλη και στις εικόνες αλλά στους θεούς" όπως και στο 190.15 "όπως ακριβώς εδώ τιμούμε το άγαλμα όχι για το υποκείμενο αλλά για τον θεό".

Είναι προφανές γιατί οι μεγάλοι αυτοί φιλόσοφοι αναγκάστηκαν να διατυπώσουν τέτοιες θέσεις για να ξεκαθαρίσουν τα αυτονόητα, αν κρίνουμε από την εποχή στην οποία συνεγράφησαν τα συγκεκριμένα έργα.
Όμως και σήμερα, σύγχρονοι και περιφερόμενοι "μυσταγωγοί" προς άγραν πελατείας διακινούν την, ξένη προς την Ελληνική σκέψη, θέση ότι οι θεοί ήταν άνθρωποι που εξελίχθησαν και κατόρθωσαν να γίνουν θεοί και μάλιστα κάποια στιγμή και Ολύμπιοι.
Ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλουν είναι ότι η θέση αυτή στηρίζεται και από το γεγονός ότι τα αγάλματα των θεών είναι ανθρωπομορφικά άρα κατ' αυτούς "αποτυπώνουν ότι οι θεοί ήταν κάποτε άνθρωποι και για αυτόν τον λόγο έχουν ανθρωπομορφική απεικόνιση".
Πρόκειται σαφώς για σαφή άγνοια βασικών αρχών της Ελληνικής Θεολογίας. 
Προφανώς - και επιεικώς - απέχουν πόρρω από μια στοιχειώδη μελέτη των Ελληνικών κειμένων - γιατί η Ελληνική απόρριψη τέτοιων θέσεων είναι σκληρή και αμείλικτη.

Ο Προφύριος στο Περί Αγαλμάτων 2 μας λέει ότι :"Και απεικόνισαν τους θεούς με μορφή ανθρώπων επειδή το θείον διέπεται από λογική και τους έκαναν ωραίους διότι οι θεοί έχουν ομορφιά αγνή και ανόθευτη".

Ο Ολυμπιόδωρος στα Σχόλια στον Αλκιβιάδη 2.137 τονίζει ότι "Αυτό που είναι για τους Ελληνες τα αγάλματα είναι για τους Αιγυπτίους τα ζώα. Είναι σύμβολα κάθε ενός από τους θεούς στον οποίο αφιερώνονται".

Ο Σαλούστιος στο Περί Θεών και Κόσμου 23, πέραν άλλων συμβολισμών που μας παραθέτει, τονίζει ότι τα αγάλματα σαν εικόνες ζωής έλαβαν ανθρωπομορφικό σχήμα :

"Και η μεν πρόνοια των θεών απλώνεται παντού και απλώς απαιτείται μόνο κάποια ικανότητα για να την δεχθούμε, η κάθε ικανότητα ωστόσο αποκτάται δια της μυήσεως και της ομοιώσεως προς τους θεούς, για αυτό λοιπόν οι μεν ναοί εκτίσθησαν ως εικόνες του ουρανού, οι δε βωμοί ως εικόνες της γης, τα δε αγάλματα ως εικόνες της ζωής -για αυτό και επλάσθησαν ωσάν ζωντανά όντα- οι δε ευχές ως εικόνες του νοερού τα δε μυστηριακά σύμβολα ως εικόνες των αρρήτων ουρανίων δυνάμεων, τα δε βότανα και οι λίθοι ως εικόνες της ύλης, τα δε θυσιαζόμενα ζώα ως εικόνες της εντός μας άλογης ζωής".

Όμως τι ακριβώς θα μας πουν τα αγάλματα αν τα προσεγγίσουμε έχοντας οπλιστεί με την λαμπερή πανοπλία που μας παρέχει η Ελληνική Φιλοσοφία και Θεολογία ; Πέραν του παραπάνω αποσπάσματος από τον Σαλούστιο, ο Πρόκλος στα Σχόλια στον Ευκλείδη 138.10 μας δίνει μια ένδειξη για το πως να προσεγγίσουμε ένα άγαλμα :

"Υπεράνω τέλος όλων αυτών των σχημάτων βρίσκονται τα τέλεια, ενιαία, άγνωστα και απόρρητα σχήματα των θεών, τα οποία επιβαίνουν στα νοερά σχήματα και περατώνουν με ενιαίο τρόπο όλα τα σχήματα και συγκρατούν τα πάντα μέσα στα δικά τους ενιαία όρια. Αυτών των σχημάτων τις ιδιότητες αποτυπώνει η θεουργία στα αγάλματα των θεών και περιβάλλει κάθε άγαλμα με διαφορετικά σχήματα. Και άλλα τα απεικονίζει μέσω των απορρήτων συμβόλων (γιατί και αυτά αποκαλύπτουν τις άγνωστες δυνάμεις των θεών ), ενώ άλλα τα μιμείται με τις μορφές και με τα σχήματα. Γι'αυτό άλλα τα φτιάχνει όρθια και άλλα καθισμένα, άλλα καρδιόσχημα, άλλα σφαιροειδή και άλλα με άλλα σχήματα, άλλα απλά και άλλα σύνθετα από περισσότερες μορφές, άλλα τα κατασκευάζει σοβαρά, άλλα ήρεμα, ώστε να προβάλλουν την ευσπλαχνία των θεών και άλλα βλοσυρά. Και γενικά προσάγει σε κάθε θεό διαφορετικά σύμβολα ανάλογα με την συγγένεια των συμβόλων προς τους θεούς. Γιατί το σχήμα ξεκινά από ψηλά και από τους ίδιους τους θεούς και απλώνεται μέχρι τα τελευταία όντα και εμφανίζεται μέσα σε αυτά σαν εικόνα από τα πρωταρχικά αίτια".

Άλλωστε στο Περί Ιερατικής Τέχνης μας εξηγεί τον λόγο που οι ιερείς πέραν των συμβόλων που είχαν αποτυπωθεί κατά την κατασκευή του αγάλματος, τοποθετούσαν πρόσθετα σύμβολα επί των αγαλμάτων για να ενισχύσουν την δύναμη της συμπάθειας μέσω της οποίας ενετείνετο η
σύνδεση με το θείο. Ο δε Πορφύριος έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο έργο, το "Περί Αγαλμάτων" όπου μας δίνει κάποια κλειδιά με τα οποία θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τους συμβολισμούς των αγαλμάτων, όσο είμαστε ικανοί.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν την επόμενη φορά ένα άγαλμα με άλλη οπτική και ας το αφήσουμε να μας μιλήσει.

Άλλωστε τα Ελληνικά Αγάλματα δεν είναι ισχνές και θανατερές απεικονίσεις, ούτε οι θεοί έχουν εκφράσεις που θα μας προκαλούσαν ποτέ φόβο, αλλά στην πλειοψηφία τους μας μεταδίδουν μια γαλήνια δύναμη, με εκείνο το αδιόρατο χαμόγελο τους.
Γιατί όπως μας λέει ο Πρόκλος στα Σχόλια στον Παρμενίδη 1022.24 :

"Το χαμόγελο μιμείται την αόρατη και απόκρυφη ενέργεια των θεών"

ΠΗΓΗ

Αστρική Ημέρα

Ο χρόνος που περιέχεται μεταξύ δύο διαδοχικών άνω μεσουρανήσεων του εαρινού σημείου γ.
Εαρινό σημείο γ ονομάζουμε το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος κατά την Εαρινή Ισημερία. Το σημείο αυτό βρίσκεται σήμερα στον αστερισμό των Ιχθύων και κινείται αργά προς τον αστερισμό του Υδροχόου.


21 Ιανουαρίου 2011

Αστέρας



Αντικείμενο που αποτελείται από πλάσμα σε υψηλή θερμοκρασία, παράγει ενέργεια μέσω πυρηνικών συντήξεων και εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και νετρίνα. Οι αστέρες παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στα χαρακτηριστικά τους, όπως στο χρώμα τους, στη θερμοκρασία τους, στην ακτίνα τους και στο φάσμα τους. Οι παράμετροι που καθορίζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι η αρχική μάζα και σύσταση. Η αρχική σύσταση εξαρτάται από τα υλικά τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή δημιουργίας του άστρου ενώ η κατανομή της μάζας υπακούει τον νόμο του Salpeter.

Τα αστέρια δημιουργούνται από βαρυτικές αστάθειες εντός νεφών μοριακού υδρογόνου. Μετά την κατάρρευση τα άστρα βρίσκονται σε κατάσταση υδροστατικής ισορροπίας, δηλαδή το βάρος των υπερκείμενων στρωμάτων εξισορροπείται από την πίεση και εισέρχονται στο στάδιο της κύριας ακολουθίας. Η υψηλή πίεση οδηγεί σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να είναι δυνατές οι πυρηνικές αντιδράσεις σύντηξης. Στα αστέρια που πραγματοποιούν συντήξεις υδρογόνου με τελικό αποτέλεσμα ήλιο(He) οι κυριότερες διαδικασίες που οδηγούν στην απελευθέρωση ενέργειας είναι ο κύκλος πρωτονίου-πρωτονίου και ο κύκλος CNO (Άνθρακα-Αζώτου-Οξυγόνου).

Όταν καταναλωθεί το υδρογόνο από τον πυρήνα τότε τα εξωτερικά στρώματα ψύχονται και διαστέλλονται και ο αστέρας εισέρχεται στο στάδιο του κόκκινου γίγαντα. Σε αυτό το στάδιο τα άστρο πραγματοποιεί σύντηξη ηλίου. Αστέρια μεγάλης μάζας συνεχίζουν τη διαδικασία της σύντηξης δημιουργώντας βαρύτερα υλικά μέχρι το σίδηρο.

Η τελική κατάληξη ενός άστρου εξαρτάται από τη μάζα που απομένει.
Σε περίπτωση που η τελική μάζα του είναι κάτω των 1.4Μ (όριο Chandrasekhar **) τότε η κατάληξη θα είναι ένας λευκός νάνος, αν η μάζα είναι μεταξύ του ορίου Chandrasekhar και 3Μ τότε η κατάληξη είναι ένας αστέρας νετρονίων, αν η τελική μάζα όμως είναι πάνω από 3 τότε η κατάληξη είναι μια μαύρη τρύπα.

*Πρόκειται για τη μέγιστη δυνατή μάζα που μπορεί να έχει ένας λευκός νάνος και είναι . Το όριο αυτό προκύπτει από την κβαντομηχανική μελέτη ενός αερίου φερμιονίων. Δύο ή περισσότερα φερμιόνια δεν μπορούν να βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κβαντική κατάσταση λόγω της απαγορευτικής αρχής του Pauli. Κατά συνέπεια ακόμη και σε μηδενική θερμοκρασία τα φερμιόνια θα καταλαμβάνουν υψηλές ενεργειακές στάθμες με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται πίεση η οποία θα αντίκειται στην συγκέντρωση των φερμιονίων στην ίδια κατάσταση. Σε μια μεγάλη συγκέντρωση φερμιονίων όπως είναι για παράδειγμα ένας λευκός νάνος, το αέριο ηλεκτρονίων θα υφίσταται την παραπάνω πίεση η οποία θα ανθίσταται στη βαρυτική δύναμη. Μετά όμως από μια κρίσιμη τιμή μάζας η βαρυτική έλξη υπερνικά την πίεση εκφυλισμένων ηλεκτρονίων. Αυτή ακριβώς η κρίσιμη τιμή της μάζας είναι το όριο του Chandrasekhar.

Α Ωρίωνα


Το δεύτερο λαμπρότερο αστέρι του αστερισμού του Ωρίωνα αν και είναι το α Orionis. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς κόκκινους γίγαντες. Είναι φασματικού τύπου M (M1-2Ia-Iab) και έχει φαινόμενο μέγεθος 0,58.

HR 2061 HD 39801

Αριθμός Flamsteed: 58

Γράμμα Bayer: Alpha (α)

Δείκτης Χρωμάτων: 1.85

Ετήσια Κανονική Κίνηση: 0.026 0.009

Άλλα ονόματα : BETELGEUSE; Betelguex; Betelgeuze; Beteiguex; Al Mankib

20 Ιανουαρίου 2011

“Η Ελλάδα, δεν πέθανε ακόμη!”


*Συνέλληνες, οφείλουμε Όλες και Όλοι, να αμυνθούμε! Ως μονάδες, ως μέλη της οικογένειάς μας, και ως κύτταρα της κοινωνικής ομάδας που ανήκουμε, εξοστρακίζοντας πρώτα-πρώτα από πάνω μας, τη στημένη φρίκη «Αυτών», με το καθεβραδινό τους τηλεπαραμύθιασμα.

*Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους με τη συνείδηση μας. Και να θυμηθούμε ότι σε καιρούς Εθνικής Συμφοράς, όπως αυτή που τώρα πάλι μας ετοιμάζουν οι Εσχατοπροδότες, γινόμαστε οι Έλληνες μια γροθιά, ανοίγουμε την αγκαλιά μας στο διπλανό μας, σε μια πρωτόγνωρη συνάθροιση Πολιτών, και όχι πια «πελατών», οποιουδήποτε Αλήτη.
*Κι αυτή η «βουβή» κουβέντα μεταξύ μας, η εξαγριωμένη, (και όχι μελοδραματικά «παραπονεμένη»), θα ακουστεί ως χθόνιο ρεύμα ενός τεράστιου κύματος που πλησιάζει τα τείχη της πόλης υπόγεια, συγκλονιστικά, ορατό στα σκοτεινιασμένα μάτια και το ατσάλινο πρόσωπο του Έλληνα Πολίτη, που βλέπει πως έρχεται η ώρα του να μετρηθεί με τη μοίρα του.. Θα γίνει χιονοστιβάδα.
*Και οι κρατούντες όλων των θώκων και των αποχρώσεων του Σαπισμένου πια Συστήματος, που σφετερίστηκαν την Πατρίδα και κερδοσκοπώντας ξεσαλωμένοι, ασύστολα απειλούν, όχι πλέον μόνο το εισόδημα ή τον πολιτισμό μας, αλλά κυριολεκτικά την ίδια τη ζωή μας, θα νιώσουν ότι «Κάτι» πολύ μεγάλο «έρχεται».
*Πολλοί απ αυτούς θα αντιδράσουν σπασμωδικά, καρφώνοντας ο ένας τον άλλο και ικετεύοντας το Κοινόν των Ελλήνων για επιείκεια, άλλοι θα συνεχίσουν την πλύση εγκεφάλου από τα συγκεκριμένα Μίντια που ελέγχουν η συνεργάζονται, ενώ κάποιοι θα πασχίσουν δραπετεύοντας πανικόβλητοι, να εξασφαλίσουν εαυτούς και συγγενείς και φίλους.
*Όμως η Ώρα της Κρίσης, δεν θα ανήκει πια στις Ερινύες, όπως μέχρι σήμερα, αλλά στη Νέμεσι. Κι όσα εμπόδια κι αν μαγειρέψουν «Αυτοί», με όση καταστολή κι αν απειλήσουν, όσες δημοσκοπήσεις κι αν στήσουν, όσες προβοκάτσιες κι αν κατασκευάσουν, όσες ψευτοειδήσεις κι αν περάσουν μπροστά για ξεκάρφωμα, όσες «αυτοκριτικές» περί την «Κάθαρση» κι αν εφεύρουν, το βουβό ποτάμι τελικά θα ξεσπάσει σε χείμαρρο που δεν γυρίζει ποτέ πια πίσω!
*Όπου νάναι, θυμηθείτε με, θα εμφανιστούν αυθόρμητα, και θα ενωθούν μεταξύ τους καταλυτικά, νέοι άνθρωποι, νέοι εκπρόσωποι του λαού αυτού, καινούριοι, εμπνευσμένοι, άφθαρτοι πατριώτες, με αίσθηση των δεδομένων και γνώση των συγκυριών.
*Και θα στήσουν το εντελώς καινούριο σκηνικό που χρειάζεται αυτή η χώρα. Και θα αναγκάσουν τους πάντες να ακολουθήσουν το ρεύμα.
*Συνέλληνες, η Ελλάδα δεν πέθανε ακόμη! Ας την πάρουμε στα χέρια μας, Εδώ και Τώρα, γιατί είναι μόνο Δική μας, και καθόλου όλων αυτών των καθικιών, που αποπειρώνται να μας πετάξουν, στην καλύτερη περίπτωση στην άκρη της Ιστορίας, και στη χειρότερη, στο βάθος ενός τεράστιου ομαδικού τάφου..
*Μια Νέα Φιλική Εταιρία, είναι μονόδρομος πια, για τη μοίρα μας...

17 Ιανουαρίου 2011

CODEX ALIMENTARIUS - η διατροφική γενοκτονία. Bίντεο με υπότιτλους

H μεγαλύτερη γενοκτονία όλων των εποχών έχει ήδη αρχίσει με τη διατροφή ως όπλο...
Από 31 Δεκεμβρίου 2009 τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή ο Διατροφικός Κώδικας, ο οποίος αντιμετωπίζει τις Βιταμίνες σαν τοξίνες, καθιστά υποχρεωτική την χρήση ορμονών στα ζώα, επαναφέρει τα πιο επικίνδυνα εντομοκτόνα και επιβάλλει την επεξεργασία της τροφής με ακτινοβολία...









16 Ιανουαρίου 2011

"Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις"



Του Μάριου Ευρυβιάδη
Ανάμεσα στις χιλιάδες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο υπό την γενική μορφή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) πολλές εκ των οποίων μας είναι και γνωστές και ως Δεξαμενές Σκέψεις ή thinkΤanks, υπάρχουν τρεις που χρήζουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας.

Είναι η German Μarshall Fund ofthe United States (GΜFUS) που ιδρύθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1972 και που χρηματοδοτήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση και άλλους, είναι η Ρeace and Research Ιnstitute (ΡRΙΟ) που ιδρύθηκε στη Νορβηγία το 1959 και που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Νορβηγίας και άλλους και είναι και η Ιnternational Crisis Group (ΙCG) που ιδρύθηκε από πρώην υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους δυτικών κρατών, Προέδρους, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς Εξωτερικών, Στρατηγούς (με Αμερικανούς, Βρετανούς, Αυστραλούς και Σκανδιναβούς να κυριαρχούν) το 1995 και το οποίο χρηματοδοτείται από όλες σχεδόν τις ευρω-ατλαντικές χώρες, και άλλους.

Πέραν της δυτικής τους προέλευσης και οι τρεις αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητες, μη κερδοσκοπικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις που παράγουν αντικειμενικό και επιστημονικό έργο.

Το έργο τους, λένε, στοχεύει στην εμπέδωση της ειρήνης, στην πρόληψη των συγκρούσεων, στην επίλυση διεθνών και ενδοκρατικών διενέξεων και γενικά στη δημιουργία συνθηκών για το σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων. Μία επίσκεψη στους ιστότοπους και των τριών οργανώσεων επιβεβαιώνει το παραπάνω.

Ωστόσο τα πράγματα δεν έχουν έτσι. Και οι τρεις οργανώσεις ιδρύθηκαν επί σκοπώ και υπήρξαν από καταβολής τους στρατευμένες. Άρχισαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως πολιτικά δεκανίκια των κυβερνήσεών τους, που υπήρξαν και παραμένουν οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του.

Με τον καιρό και τις δραστηριότητές τους, διευρύνθηκαν και οι χρηματοδότες τους που σήμερα είναι κυρίως όπως στην περίπτωση των GΜFUS και ΙCG, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, τράπεζες, χρηματοπιστωτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα ακόμα και φορείς όπως είναι η ευρωατλαντική Νατοϊκή συμμαχία.

Χωρίς όμως την οικονομική στήριξη και πολιτική αρωγή των κρατών που τα ίδρυσαν, χωρίς δηλαδή τον κρατικό κορβανά, οι οργανώσεις αυτές θα είχαν προ καιρού πτωχεύσει.

Διατηρούνται και λειτουργούν διότι εξυπηρετούν κρατικά συμφέροντα των κρατών τους ή, γενικότερα, διότι εξυπηρετούν μια ευρύτερη ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση οι πρώτες δυο, που ιδρύθηκαν στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, λειτούργησαν με βάση την ευρω-ατλαντική ψυχροπολεμική διάταξη και σήμερα μαζί με την ΙCG που ιδρύθηκε μεταψυχροπολεμικά, εξυπηρετούν το ιδεολόγημα του ευρωατλαντισμού, δηλαδή του αμερικανικού ηγεμονισμού.

Συνεπώς καμία από τις τρεις δεν νομιμοποιείται να αυτοπροσδιορίζεται ως ΜΚΟ διότι το βασικό και ουσιαστικό χαρακτηριστικό κάθε αυθεντικής ΜΚΟ είναι η οικονομική της αυτονομία. Και όταν ένας μουσικός πληρώνεται (κατά τη λαϊκή σοφία δυτικής μάλιστα προέλευσης) αυτός που τον πληρώνει του λέει και τι να παίξει (“Ηe who pays the pipercalls the tune”).

Στην ουσία οργανώσεις όπως η προαναφερθείσα είναι Κυβερνητικές Οργανώσεις. Και έτσι αναφέρονται σε φορείς όπως τα Ηνωμένα Έθνη για παράδειγμα. Ως GΟΝGΟs τις αναφέρουν, δηλαδή Governmental Νon Governmental Οrganizations.

Η χειρότερη συνέπεια της κατάχρησης που γίνεται είναι ότι οι οργανώσεις αυτές έχουν δώσει κακό όνομα στις πραγματικές αυθεντικές ΜΚΟ. Οι τελευταίες λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες και με χρηματοδοτήσεις από τις ατομικές εισφορές των μελών τους.

Επιπλέον, στην εξέλιξή τους οι GΟΝGΟs χρησιμοποιήθηκαν και ως φορείς που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν κάλυψη (cover) για κατασκοπικές και άλλες υπονομευτικές δραστηριότητες σε τρίτες χώρες, των κρατών που τις χρηματοδοτούν. Δέλεαρ, κατά κανόνα, είναι το άφθονο χρήμα που ανοιχτόχερα παραχωρείται σε άτομα και τοπικούς φορείς που είτε υφίστανται ή δημιουργούνται επί τούτου.

Αυτό που εμείς εδώ πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι τρεις αυτές οργανώσεις, GΜFUS, ΡRΙΟ, ΙCG, είναι δραστηριοποιημένες σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά ιδιαίτερα δραστηριοποιημένες στο δικό μας βαλκανικό χώρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Υλοποιούν μια δική τους ατζέντα πλουσιοπάροχα και αδιαφανώς χρηματοδοτούμενη.



Πιο συγκεκριμένα και σ’ ό,τι αφορά σε Ελλάδα και Κύπρο και οι τρεις αυτές GΟΝGΟs υλοποιούν μια ευρωατλαντική ατζέντα που αντιστρατεύεται κατά τρόπο προκλητικό τα συμφέροντά τους. Το προκλητικό και απαράδεκτο είναι ότι άμεσα στην περίπτωση της GΜFUS και της ΙCG και έμμεσα της ΡRΙΟ, οι οργανώσεις αυτές χρηματοδοτούνται και από δικούς μας πόρους. Χρηματοδότες της GΜFUS και της ΙCG υπήρξαν κατά καιρούς όλα τα νατοϊκά κράτη, τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ευαγή ελληνικά ιδρύματα ελληνικά και μη, τουρκικά εμπορικά επιμελητήρια κ.α. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της GΜFUS όχι μόνο θα εκπλήξει, αλλά θα εντυπωσιάσει.

Πιο δύσκολη είναι η διερεύνηση της ΙCG και των πηγών χρηματοδότησής της. Πέραν της ιστοσελίδας της ΙCG, που είναι ελλιπέστατη, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν από την ποιοτικά εξαιρετική έρευνα του Τom Ηazeldine “Τhe Νorth ΑtlanticCounsel “ στην επιθεώρηση ΝewLeft Review 63 (Μay-June 2010, www. newleftreview.org).

Απο τη μελέτη του Ηazeldine ξεπροβάλλουν σε όλο τους το μεγαλείο και προσωποποιημένα ο αμοραλισμός, η υποκρισία, ο κυνισμός και η ηθική της χαβούζας που χαρακτηρίζουν τους θιασώτες της νεοταξικής ηγεμονικής ιδεολογίας του ευρωατλαντισμού και των πρόθυμων διανοουμένων ιθαγενών και μη, που την διακινούν και την εξαγνίζουν.

Στην περίπτωση της ΡRΙΟ οι χρηματοδοτήσεις, πέραν από το νορβηγικό κορβανά, προέρχονται και από υπεργολαβίες που αυτή έχει αναπτύξει την τελευταία δεκαετία κυρίως με την USΑΙD και με πόρους που το αμερικανικό Κογκρέσο διέθετε για την Κύπρο τη χρήση των οποίων η αμερικανική πρεσβεία στην Λευκωσία άλλαξε αυθαίρετα και χωρίς τη γνώση του Κογκρέσου και τη συναίνεση της Λευκωσίας, για την προώθηση του Σχεδίου Ανάν.

Οι προαναφερθείσες GΟΝGΟs έχουν υπέρμετρη δραστηριότητα στα Βαλκάνια και στο τρίγωνο Ελλάδας - Κύπρου -Τουρκίας. Οι εκθέσεις τους, κλειστά και ανοικτά σεμινάρια, fοcus groups, πολυπολιτισμικές συνάξεις και μουσικές εκδηλώσεις, ανέρχονται σε εκατοντάδες. Χωρίς καμία εξαίρεση οι εκθέσεις τους υπερθεματίζουν υπέρ των Σκοπίων, του Σχεδίου Ανάν, ενώ η GΜFUS ανέλαβε εργολαβικά και επιπλέον να αναγάγει την Τουρκία ως τον ευμενή ηγεμόνα των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Όλα όσα αποδίδονται στον ισλαμιστή μέγα μάγιστρο Νταβούτογλου, περί νέο-οθωμανισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν στο ρεπερτόρια της GΜFUS και της ΙCG για την Τουρκία χωρίς την αλαζονική γλώσσα του ισλαμιστή υπουργού.

Επίσης τόσο η GΜFUS όσο και η ΙCG έχουν ταυτιστεί με την ατλαντικής έμπνευσης τουρκική στρατηγική απονομιμοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή με δραστηριότητες στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. Η GΜFUS οργάνωσε με την συνεργασία Ουάσιγκτον και Άγκυρας την πρώτη «επίσημη» επίσκεψη επαγγελματικών μελών του Κογκρέσου στα κατεχόμενα για να σπάσει δήθεν το «εμπάργκο» της απομόνωσής τους.

Η πρώτη δε, έκθεση της ΙCG μετά το 2004, καταφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου Παπαδόπουλου και προτείνει την έναρξη κατευθείαν εμπορίου με τα κατεχόμενα. Η συγγραφή της προαναφερθείσας έκθεσης της ΙCG (2006) καθοδηγήθηκε από τον Τούρκο πρέσβη στις Βρυξέλλες και εξυμνήθηκε από Κύπριους και Ελλαδίτες θιασώτες του Σχεδίου Ανάν (δες κείμενό μου «Το ευαγές ίδρυμα ΙCG και οι μυρωμένες εκθέσεις του» Φιλελεύθερος 19 Μαρτίου 2006) σε επίσημες παρουσιάσεις σε Αθήνα και Λευκωσία.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι ΙCG και ΡRΙΟ έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν πανομοιότυπες εκθέσεις οι οποίες αμφισβητούν την εγκυρότητα των τίτλων ιδιοκτησίας των προσφύγων και την αξιοπιστία του κυπριακού κτηματολογίου υποστηρίζοντας έτσι, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, την τουρκική θέση στο περιουσιακό.

Τέλος και οι δύο αυτές GΟΝGΟs υποστηρίζουν με εκθέσεις που αποτελούν την επιτομή του σουρεαλισμού και της ψεύτικης ειδημοσύνης, ότι μία λύση του κυπριακού στα δικά τους προτεινόμενα μέτρα θα αυξήσει κατά πολλές χιλιάδες το ετήσιο εισόδημα κάθε Κύπριου, ενώ θα προσθέσει στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν σε Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

* Ο Μάριος Ευρυβιάδης διδάσκει διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

7 Ιανουαρίου 2011

Το 9



Περί του τελειότερου αριθμού 9.

Η θεία γνώση αποκαλύπτεται αθροιστικώς μέσω πολλών πραγμάτων: μερικώς μέσω των λεξαρίθμων, μερικώς μέσω καθαρά αριθμητικών πράξεων, μέσω εννοιών κ.λπ..
Θα σας δείξω τώρα κάτι σημαντικό:

ΑΝ πολλάπλασιάσουμε 111.111.111 επί τον εαυτό του, τότε το αποτέλεσμα είναι 12.345.678.987.654.321 !

Τι έγινε?

Το 111.111.111 ουσιαστικά είναι η μονάδα 1 παρατιθέμενη 9 φορές. Γιατί 9 φορές?
 
Εννέα φορές διότι το 9 είναι ο τελικός αριθμός, έπειτα από αυτόν η αρίθμηση ξεκινάει από την αρχή. 

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα? 12.345.678.987.654.321 - Προσέξτε το θείο κάλλος της συμμετρίας 1,2,3,4 ως το 9, δηλ. τον τελικό – τέλειο αριθμό και την ανάστροφη αμέσως μετά πορεία, 7,6,5,4…, 1.

111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321

Αυτή είναι μια ‘αριθμητικής φύσεως’ αποκάλυψη που μας δείχνουν ότι όλα προέρχονται από το ΕΝ (1) και που με τον πολλαπλασιασμό αυτού, επιτυγχάνουμε ένα αποτέλεσμα ουσιαστικά τεράστιο, αλλά όχι άπειρο, το οποίο διέπεται από κάλλος, συμμετρία, αρμονία και λογική.

Λάβετε άλλη μία αποκάλυψη "αριθμητικής φύσεως":

Αν στα ψηφία που πολλαπλασιάζουμε στο 9 (το 1, το 2, το 3, το 4 κ.ο.κ., συνεχίζεται επ’άπειρον) βρούμε το αποτέλεσμα, π.χ. 3 x 9 = 27, στο 27 προσθέσουμε τα δύο συνθετικά ψηφία, δηλ. 2+7, το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα 9 !!!

Δείτε το:

1 x 9 = 9 ---> =9
2 x 9 = 18 ---> 1+8=9
3 x 9 = 27 ---> 2+7=9
4 x 9 = 36 ---> 3+6=9
5 x 9 = 45 ---> 4+5=9
6 x 9 = 54 ---> 5+4=9
7 x 9 = 63 ---> 6+3=9
8 x 9 = 72 ---> 7+2=9
9 x 9 = 81 ---> 8+1=9
10 x 9 = 90 ---> 9+0=9
11 x 9 = 99 ---> 9+9= 18 = 1+8=9 κ.ο.κ.


Προσέξτε την αρμονία, όπως γίνονται τα αθροίσματα των συνθετικών ψηφίων, προκειμένου να καταλήξουμε στο 9.
Τι μας δείχνει αυτή η αποκάλυψη?
Πως ότι παράγεται ως πολλαπλασιασμός του τελικού – τέλειου αριθμού 9, το αποτέλεσμα στο βάθος του είναι και αυτό, τέλειο.

Αν σε έναν οποιοδήποτε μεγάλο αριθμό, ας πούμε τριψήφιο και πάνω, μπορεί να είναι όσο μεγάλος θέλετε, προσθέσουμε το άθροισμα των συνθετικών του ψηφίων, βγάζουμε ένα άλλο άθροισμα. Το νούμερο αυτό που προέκυψε από το άθροισμα των συνθετικών του ψηφίων, το αφαιρούμε από το αρχικό μας νούμερο και προκύπτει ένα άλλο. Αν από αυτό το τελευταίο νούμερο, αθροίσουμε τα συνθετικά του ψηφία, βγαίνει ένα άλλο, το οποίο αθροίζοντάς το στα δικά του συνθετικά ψηφία, έως ότου βρούμε τον τελευταίο, πυθμενικό αριθμό, ε! αυτός ο πυθμενικός αριθμός θα είναι πάντα το 9.
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα:

4589 ---> 4+5+8+9=26
4589 – 26 = 4563 ---> 4+5+6+3=18 ---> 1+8 = 9

999 ---> 9+9+9=27
999 – 27 = 972 ---> 9+7+2=18 ---> 1+8 = 9

153 ---> 1+5+3=9
153 – 9 = 144 ---> 1+4+4= 9

2897 ---> 2+8+9+7=26
2897 – 26 = 2871 ---> 2+8+7+1=18 ---> 1+8 = 9

12753 ---> 1+2+7+5+3=18
12753 – 18 = 12735 ---> 1+2+7+3+5=18 ---> 1+8 = 9

2307 ---> 2+3+0+7=12
2307 – 12 = 2295 ---> 2+2+9+5=18 ---> 1+8 = 9

6926 ---> 6+9+2+6=23
6926 – 23 = 6903 ---> 6+9+0+3=18 ---> 1+8 = 9

125745 ---> 1+2+5+7+4+5=24
125745 – 24 = 125721 ---> 1+2+5+7+2+1=18 ---> 1+8 = 9


Βλέπετε? Όλα καταλήγουν με την ΔΙΑ-δικασία που σας περιέγραψα στο 9. Γιατί στο εννέα? Διότι το εννέα είναι το τελικό – τέλειο νούμερο (Νούμερο = μέρος του Νου, κομμάτι του Νου), μετά από το οποίο η αρίθμηση ξεκινάει από την αρχή. Και εφόσον τα νούμερα είναι μέρη του Νοός, δεν μπορεί παρά να είναι ιδεατά, νοητικές ΕΝέργιες.

Τι έχουμε λοιπόν εδώ? Έχουμε την ‘αριθμητικής φύσεως’ αποκάλυψη θείας γνώσης ότι το πλήθος των διαφορετικών Νου-μερών συνδέονται με το τελικό - τέλειο νούμερο του 9, εννέα.
Μα τι είναι το 9?
ΕΝ = Είσαι Νους
νέα = σε νέα διάταξη
Νάσου και μια λεξαριθμικής φύσεως αποκάλυψη: Το Εννέα δεν είναι παρά το ‘ορόσημο’ του πολλαπλασιασμού του ΕΝός σε νέα ΔΙΑ-ταξη. Όταν δε, έχεις μία συνεχόμενη νέα διάταξη ακολουθίας και το σχήμα είναι στρογγυλό όπως οτιδήποτε θείο, τι σχήμα λαμβάνουμε? Αυτό της ανελισσόμενης σπείρας.
Μα πως είναι το αρχικό σχέδιο μιας δεξιόστροφης (κατά την φορά των δεικτών ρολογιού) ανελισσόμενης σπείρας? Για σκεφτείτε το…
9

Ας δούμε το Εννέα καθαρά λεξαριθμικώς:
ΕΝΝΕΑ = 111 ---> 1+1+1= 3 (Πυθμενικός Λεξάριθμος)

Βλέπουμε ότι επιβεβαιώνεται η τελειότητα του 9 αφού ο λεξάριθμός του είναι 111, δηλ. τρεις φορές το ΕΝ.
Το 3 δεν είναι καθόλου τυχαίο: έχει φοβερή ενεργητικότητα, γι’αυτό και όσοι ασκούν μαγεία, λένε το μαγικό ξόρκι, 3 φορές, όταν κάποιος ξεματιάζει τον άλλο λέει την προσευχούλα 3 φορές κ.ο.κ..
Γι’αυτό και οι Χριστιανοί μίλησαν περί Τριαδικότητας κ.λπ..
Το αντίθετο της δεξιόστροφης ανελισσόμενης σπείρας, είναι η αριστερόστροφη κατελισσόμενη σπείρα, δηλ. αυτή που η πορεία της είναι αντίθετη με αυτήν της φοράς δεικτών ρολογιού. Τι σχήμα μας δίνει αυτή η αριστερόστροφη κατελισσόμενη σπείρα? Το σχήμα του 6.
ΕΞ = 65 ---> 1+1= 2 (Πυθμενικός Λεξάριθμος)
Το ΕΞ δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα έχει μια αντιθετική ιδιότητα ως προς το 9 στα πλαίσια της δυικότητας, εξού και η δυάς, ως πυθμενικός λεξάριθμος του ΕΞ.

6 Ιανουαρίου 2011

Η «ομογενοποίηση » του κόσμου μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής!

Η «ομογενοποίηση » του κόσμου μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής και οι προβλεπόμενες συνέπειες για την υγεία μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν » τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής…
Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα (βλέπε εδώ), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι­κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».
Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization WHO).
Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν > και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.
Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα σιη σύγχρονη -Oργουελική- εκδοχή ιού (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομιλία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής – Codex and Nutricide, 2005*)
Η εταιρία του der Meer παρασκεύαζε από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μέλη της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.
Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και *Ε.Ε*.).
Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:
Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.
Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.
Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.
Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:
Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την “ασθένεια”, χαρακτηρίζοντάς τις “τοξίνες” ή “δηλητήρια”. Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).
Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας».
Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμονα την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη;
Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα.
Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.
Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε.)
Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius :




2 Ιανουαρίου 2011

Τα πέντε Ησιόδεια γένη των ανθρώπων

Ως Πρόλογος

Όπως εξηγεί ο Πρόκλος, στο “Σχόλια στον Κρατύλο του Πλάτωνος εκλογαί χρήσιμοι, 129. 1  – 16“, η ύπαρξη των ανώτερών μας γενών είναι τριπλή : νοητική, λογική και φανταστική, και στην νοητική αναλογεί το Χρυσό Γένος. Πράγματι, οι Έλληνες θεολόγοι λένε ότι ο χρυσός έχει αποδοθεί στον πρωταρχικό από τους Κόσμους, τον «εμπύριο και νοητικό». Το Αργυρό Γένος αναλογεί στη λογική ύπαρξη, αφού ο άργυρος αναλογεί στον ενδιάμεσο και αιθέριο Κόσμο. Το δε Χάλκινο Γένος, τέλος, αναλογεί στην άλογη και φανταστική ύπαρξη, διότι και η φανταστική εντύπωση είναι νους που μορφοποιεί, όχι όμως καθαρός, όπως ακριβώς και ο χαλκός που δίνει την εντύπωση πως έχει το χρώμα του χρυσού, περιέχει όμως άφθονο το γήινο στοιχείο, παρόμοιο και συγγενικό προς τα στερεά και αισθητά. Εξ ου  και αναλογεί προς τον «πολύχαλκο ουρανό» και τον «χάλκινο»», πού είναι ο αισθητός Κόσμος, το σώμα του για την ακρίβεια, του οποίου και ο άμεσος δημιουργός παραδίδεται ότι τον χαλκεύει, είναι δηλ. ο Ήφαιστος. Τούτα λοιπόν είναι τα τρία γένη των δαιμόνων, στα οποία αναλογούν το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο γένος. Το τέταρτο τώρα γένος, το ηρωικό, σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στα τρια προαναφερθέντα γένη, από άλλα είναι υποδεέστερο και από άλλα ανώτερο. Στ’ αλήθεια, το ηρωικό γένος εφάπτεται της πράξεως, και αν ακόμα έχει εκπέσει απο την πρόνοια των κατωτέρων και την ανέπαφη ζωή, έχει χαρακτήρα μεγαλουργό και δείχνει τη μεγαλοπρέπεια της αρετής της. Το πέμπτο, το ανθρώπινο γένος με τα πολλά πάθη, που παριστάνεται με το “πολυκάματο” και μαύρο σίδερο λόγω της υλικής και της σκοτεινιάς της ζωής, εκδηλώνει τις πράξεις του ελλειμματικές, διευθαρμένες και άλογες.